Uusi näkökulma kehysten valintaan

Jos googlaat ”kehysten valinta” saat lähes kaksi miljoonaa osumaa. Surimmassa osassa kehotetaan miettimään omien kasvojen muotoa ja sen jälkeen homma onkin kuulemma helppo. Jos kasvot ovat pyöreät, valitset kulmikkaat kehykset. Jos kasvot ovat kulmikkaat, valitset pyöreät kehykset. Näinkö tosiaan kuuluu asiaa lähestyä? No ei! Otetaanpas kehysten valintaan uusi näkökulma.

Mikä on silmälasien tärkein tehtävä, jos ei lasketa mukaan oleellisinta ominaisuutta eli että niillä pitää nähdä hyvin ja mukavasti vuoden jokaisena päivänä? Tietysti se, että ne korostavat sitä, mitä oikeasti olet. Se, että ne tuovat esille sinun parhaat puolesi. Se, että sinä rakastat niitä ja viihdyt niissä. 

Valikoimassamme on satoja vaihtoehtoja ja jos ajatellaan, että jokaisessa mallissa on lukuisia värivaihtoehtoja, nousee määrä tuhansiin. Mikä kehys sitten sopii juuri sinulle? Miten lähestyä kehysten valintaa oikelalla tavalla?

Aloitetaas miettimällä minkälaisen vaikutelman haluat itsestäsi antaa. Koetko olevasi klassisen muotoilun ystävä, värikäs, leikittelevä, vakava, viettelevä, hassutteleva…

Valitaanko kehys, jonka inspiraationa on toiminut arkkitehtuuri, valokuvaus, muoti, elokuvat ja taide sen eri muodoissa. Mallisto, joka kuvastaa liikettä, muutosta, värejä sekä päättymätöntä uteliaisuutta. Mallisto, joka osaa yllättää väreillään ja muodoillaan vai design, jonka tavoitteena on kääntää katseet ja jättää lähtemätön vaikutelma vastaantulijaan. Miltä kuulostaisi kehys, joka on harmoninen sekoitus taidetta ja teknologiaa, luovuutta ja nerokkuutta tai sellainen, joka arvostaa ekologisuutta, kotimaisuutta ja luonnonmateriaaleja.

Oli toiveesi mikä tahansa, tarjoamme käyttöösi ammattitaitoamme ja vuosien kokemusta. Meidän tehtävänä on poimia juuri sinun kasvoillesi sopivat helmet, uskaltaa ehdottaa värejä ja muotoja, joita et ehkä itse tulisi ajatelleeksi, sekä rohkaista ja tukea. 

Jokainen hyllyymme päätyvä kehys on meidän valitsema, juuri sinua varten sinne käsin poimittu. Valikoimastamme löytyy mm. ihana ranskalainen Traction Productions ja Caroline Abram, jotka ihastuttavat persoonallisella suunnitelulla ja väriloisteella. Niin ikään Zenka on mallistona hurmaava, sillä kehykseen voit vaihtaa etuosia mielesi mukaan. Sporttisemmat RayBan ja Oakley ovat myös laajasti edustettuina

Jätä ennakkoluulot narikkaan ja anna muiden laatimien ”sääntöjen” ja mieltymysten jäädä unholaan. Tule avoimin mielin ja lupaamme, että elämäsi upeimmat kehykset saattavat olla jotain ihan muuta kuin mitä tulit alunperin etsimään.