Ylpeästi yksityinen 80 vuotta

Yrityksemme tarina alkaa 80 vuotta sitten. Silloin isoisämme Onni Urho Seppänen avasi kelloliikkeensä O.U.Seppänen Ky:n ovet ensimmäistä kertaa. Liiketila sijaitsi Frilanderin puutalossa ja vuosi oli 1942.

Pyörän selässä pohjoista päin

Isoisämme syntyi Karjalassa josta matka Pieksämäelle alkoi. Nuoren miehen tie vei Helsinkiin, Viipurin kautta, jossa hän opiskeli liiketaloutta ja valmistui kellosepäksi. Uusi ammatti takataskussaan päätti Onni hypätä pyörän selkään ja matkata kohti pohjoista. Elantonsa hän tienasi korjaamalla kelloja kylissä ja kaupungeissa joiden läpi matka kulki. Pieksämäelle saapuessaan tapasi hän meidän Aune-mummon ja päätti asettua aloilleen ja perustaa perheen. Aune ja Onni tekivät pitkän työuran yhdessä. 

Onni Urho Seppänen
Aune Seppänen

”Tarina kertoo että uuden yrityksen ensimmäinen asiakas oli mies joka kaipasi kelloonsa uuden pariston. Ovelana liikemiehenä Onni kysyi josko asiakkaalla olisi mahdollisuus jättää kello muutamaksi tunniksi, sillä työpöydällä oli kuulemma jo niin monta työtä jonossa…”

SYP:in kulma 1960-luvulla

Toinen sukupolvi mukaan yrityksen toimintaan

1960- luvun alussa toiminta laajeni myös silmälaseihin ja 70-luvun lopulla tulivat pojat Eero ja Jouko mukaan yrityksen toimintaan. Samalla optikko- ja kelloliike siirtyivät yhteisiin tiloihin Keskuskadulle. Vielä tänäkin päivänä löydät optikkopalvelut sekä kello- ja korupalvelut saman katon alta.

Isämme Eero valmistui optikoksi Helsingistä 1969 ja suoritti vielä optikkomestarin tutkinnon pari vuotta myöhemmin. Opiskeluaikana Eero tapasi äitimme ja he muuttivatkin yhdessä Pieksämälle. Hilja, joka myös Hilsuna tunnettiin, siirtyi yrityksen palvelukseen. Hiljalla oli erityinen taito löytää asiakkaalle kuin asiakkaalle juuri hänen tyyliinsä sopivat silmälasit ja hän keräsikin pian oman asiakaskuntansa. Hänen avustuksellaan on varmasti moni asiakas löytänyt uudet silmälasit. Valikoimaamme kuuluu edelleen pitkällä perinteellä käsin valmistettuja silmälasikehyksiä sekä suurten muotitalojen brändejä.

Eero Seppänen
Hilja Seppänen

Kolmannen sukupolven vuoro

Vuodet vierivät ja oli kolmannen sukupolven aika ottaa vastuu. Sukupolvenvaihdos tapahtui pikku hiljaa Eeron ja Hiljan siirtäessä viestikapulaa meille pojille. Tässä vaiheessa, vuonna 1998 siirsimme yrityksen toiminnan sen nykyiselle paikalle Keskuskadulle. Myös oma pajatoimintamme, jonka isoisämme oli laittanut aluilleen, siirtyi mukana. Valmistamme edelleen silmälasit paikan päällä, omassa pajassamme. Meiltä löydät myös kulta- ja kelloseppäpalvelut.

Kari ja Mika Seppänen

”Valmistuin optikoksi Helsingistä 1997, opiskeltuani myös tovin Englannissa. Optometristin lisäkoulutuksen suoritin vuonna 2012. Optometristiopintojen myötä kiinnostuin silmien kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja erityisen kiinnostavaksi koen kuivasilmäisyyden tutkimisen. Opiskeluaikana tapasin vaimoni Kian, jonka kanssa valmistuimme optikoiksi samaan aikaan. Yhdessä pyöritämme Optikko ja Kello Seppäsen toimintaa.” Kari

”Vaikka toimin yrittäjänä jo kolmannessa sukupolvessa, tein kuitenkin aikoinani päätöksen lähteä opiskelemaan aivan eri alaa valmistuen Jyväskylän yliopistosta 2002 kasvatustieteen maisteriksi. Polkuni johti Tampereelle jonne myös perustin perheeni. Yrittäjyys on minulle tärkeää ja siksi olen halunnut olla omalla panoksellani mukana yrityksessämme. Upeaa olla osana 80-vuotista perheyritystä.” Mika

1942-2022

80 vuotta on kulunut ja olemme edelleen ylpeästi yksityinen optikko- ja kelloalan yritys Pieksämäen keskustassa. Ylpeästi yksityinen tarkoittaa meille mahdollisuutta tarjota paikallista palvelua ja paikallisten tarpeisiin vastaavia tuotteita. Olemme onnellisia ja ylpeitä jokaisesta työntekijästämme, joiden avulla olemme saaneet rakentaa oman näköisemme yrityksen. Yhdessä jatkamme toimintamme uudistamista, vanhoja perinteitä kunnioittaen. Meillä nähdään!

Jari, Merja, Kari, Kia, Veera